Faaliyet Alanlarımız
- Anasayfa
- Faaliyet Alanlarımız
HİZMETLERİMİZ
Firmamızın Faaliyet Alanları ve Hizmet verdiği Alanlar Hakkında Bilgi Sahibi Olabilirsiniz
İNSAN ASANSÖRLERİ
Sadece insan taşıma amaçlı üretilmiş asansörlerdir. Asansörün tasarımında konfor-rahatlık, hız, dekorasyon, kullanım ve birçok detaylar göz önüne alınır. İnsan Asansörleri genel olarak konutlarda kullanılır ve 1. sınıf asansörler kategorisine girer. 3 ile 21 kişilik kapasiteye kadar yapılabilen şahıs asansörlerinin anma hızları da, binanın yüksekliğine göre değişken bir şekilde 0,40 m/sn ile 2.5 m/sn hızları arasında olabilir. İnsan asansörleri, binaların projelendirmesi aşamasında yapılan trafik hesaplarına ve avan projelerine uygun olarak, imal edilip yerlerine monte edilir. 4 kişiden, 21 kişiye kadar kapasiteye sahip şahıs asansörlerinin hızları, binanın yüksekliğine göre değişken bir şekilde 0,63 m/sn 2.5 m/sn’ ye kadar çıkar.
HİDROLİK ASANSÖRLER
Kaldırma işi, hidrolik sıvısını kabini doğrudan veya dolayı olarak etkileyen bir kaldırıcıya sevk eden ve elektrikle tahrik edilen bir pompa vasıtasıyla, gerçekleşen asansörlerdir. Bu asansörlerde aşağı yön hareketi, kabinin kendi ağırlığı ile gerçekleşmektedir. Hidrolik asansörlerde makine dairesine genel olarak, ilk duvar seviyesinde bulunur. Konutlarda, villa ve evlerde, tadilat gören binalarda, bina statiğine ek yük getirilmesinin istenmediği durumlarda (örneğin eski asansörler), fabrikalarda, alışveriş merkezlerinde panaromik olarak kullanırlar. Asansörler, genel olarak yapılan sözleşmeler gereği aylık, 6 aylık, olarak gerekli bakımlardan geçmelidir. Hidrolik asansörler, elektriğin tahrik ettiği pompanın yapı itmesiyle, pistonların kabini kaldırma esasına göre çalışır.
PANAROMİK ASANSÖRLER
Panoramik asansörler, otel binalarında, tatil köylerinde, alışveriş merkezlerinde, yolcuların manzarayı görebilmesi ve ferah bir ortamda geçisi için tasarlanır. Kırılmaz lamine camdan yapılıp, herhangi bir tehlike esnasında yolculara zarar vermeyecek şekilde tasarlanır. Kabinin cam ile çerçevelenmiş olması, kullanıcısına ferahlık vermekte ve bu nedenle, insanlar kapalı bir kabin yerine panoramik asansörleri tercih etmektedir. Cazip tasarımları, müşteri beklentilerini ve kullanıcıların kullanım keyfini, eşsiz bir şekilde birleştiren özel bir çözümdür.
SERVİS ASANSÖRLERİ
Servis asansörleri genelde, otel, restoran ve villalarda, mutfaktan yemek yenilen kata, tabak, bardak, tepsi tasınmasında kullanılır. Sadece yük tasımak amaçlı olarak, insanların giremeyecegi boyutlarda tasarlanırlar. Küçük tip yük asansörleri olarak düsünebilecegimiz servis asansörleri, 40 Kg ‘dan 250 Kg ‘a kadar degisik tasıma kapasitelere sahiptir. Servis asansörleri, genelde giyotin tipte kapılıdırlar. Giyotin kapılar, basit bir hareketle açılıp kapanması sayesinde kullanıcıya büyük kolaylık sagladıgı gibi, yarı otomatik kapılar benzeri, açıldıklarında yer de isgal etmezler. Hijyenik olmak zorunlulukları nedeniyle, paslanmaz çelik kabin ve kapılar tercih edilmektedir.
HASTA ASANSÖRLER
Hastanelerde kullanılan sedye asansörleri, her zaman için mümkün olan en yüksek teknoloji kullanarak dizayn edilmelidir. Sedyedeki hastanın sarsılmaması, konfor ve güvenle hareket etmesi, estetik gibi ayrıntılara özellikle dikkat edilir. Frekans kontrollü kademesiz hız sayesinde, hassas kat seviye ayarı ile tekerlekli sandalye, sedye gibi araçların, giriş çıkış yapılırken takılma riski minimuma indirilmiştir. Sedye çarpma seviyesine konulan çarpma kirişleri, kabinde oluşan çarpma sırasında hastaya ve kabine verebilecek zararları ortadan kaldırır. 1600 Kg, 2000 Kg ve 2500 Kg taşıma kapasitesine sahip olan sınıf III tam otomatik, VVVF frekans kontrollü kademesiz hızlı sedye asansörleri hastaneler için en uygunudur.
ARAÇ ASANSÖRLER
Günümüz şartlarında çoğalan araba sayısı otopark ihtiyacını ortaya çıkartmış ve ciddi bir sorun halini almıştır. Yapılan binalarda otopark için yeterli alan ayrılmadığından, binaların üstü ve bodrum katları otopark amaçlı kullanılmaya başlanmıştır. 3000 Kg kapasiteli olabilen araç asansörleri, binanızın üstünü ve bodrum katlarının otopark olarak kullanılmasına olanak sağlamakta, yol ve rampa gibi yer kayıplarını binaya kullanım alanı olarak geri kazandırmaktadır. Kapıların yarı ve tam otomatik olarak çözümleri bulunmaktadır.